Håndtering af dødsbo – Sådan gør du

Når man har mistet et nærtstående familiemedlem eller ven af familien, så kan man stå overfor at skulle tage sig af den afdødes efterladte og dertil dødsbo.

Et dødsbo er den bolig og ejendele deri, som efterlades tomt, og uden ejer. Det er som egen arvingerne af en afdøde, som dødsboet overlades til, men man har også et valg om at frasige sig dette, og lade firmaer opkøbe dødsboet, og sortere ejendele, hvis man ikke selv har mulighed, eller overskud til det selv.

Hvad kræver det at tømme et dødsbo?

Uanset hvor i landet dødsboet befinder sig, så er det langt fra alle, som ved, hvordan et dødsbo skal håndteres. Det, som det kræver er, hvis du selv skal tømme det, er hjælp fra så mange som muligt, biler eller varevogn til at flytte, selvom de helt store ting, og så kræver det mest af alt: Tid. Sådan rydder du et dødsbo i København

Man kan gøre det på 3 måder.

Et af dem, er at man samles, og selv sorterer alle ejendelene, og selv kører dem på genbrugspladsen, gemmer dem, eller sælger det. Den anden mulighed er, at man selv sorterer det, men undgår at gå i detaljer, og sortere hver en skuffe, men simpelthen laver en grovsortering. Den sidste mulighed er, at man kontakter et firmaer, som er erfarende og specialister i dødsbo. Her køber det hele dødsboet, og så overlader man ansvaret til firmaet, som så enten sælger eller smider ejendelene ud på genbrugspladsen. Den sidstnævnte mulighed kan være en ideel mulighed, hvis man ikke føler, at man har overskud til selv at håndtere et dødsbo. Hvis man er ene arving eller ikke har nogen bil eller penge, så kan det også godt betale sig. Her kan man så koncentrerer sig om at stable en begravelse på benene, eller bare koncentrerer sig om at bearbejde sin sorg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen