Præsentation er afgørende, hvis du vil sælge din kunst

Derfor kan det være en ide at kigge på indramningen af dine værker, inden du begynder at sælge dem.

Vi bruger alle masser af tid og energi på at skabe vores kunstværker, men det er også værd at tænke grundigt over de sidste detaljer. Den måde, hvorpå du udstiller dine kunstværker, kan have en enorm indvirkning på dit publikum, især hvis du viser flere værker sammen. Hvis du indrammer dit værk, er valget af træ, indramning og finish særlig vigtigt – den rigtige ramme kan ofte være afgørende for et salg.

Det er vigtigt at tænke på din individuelle stil og også på, hvad du ønsker, at din indramning skal sige om dig som kunstner.

Nogle gallerier giver på deres websites råd om indramning, så du får en idé om deres præferencer. Hos Galleri Galeo ønskes der f.eks. stilrene og moderne rammer. Mere specifikt omtales der her svæverammer eller klassiske rammer. Forsøg på at være konsekvent og undgå at bruge en blanding af forskellige stilarter, medmindre det er det, du ønsker at give udtryk for. En tilfældig blanding af rammer kan virke svagt og aflede opmærksomheden fra budskabet du ønsker i dine malerier. Som hovedregel, undgå farvede rammer (da dette er et meget personligt valg) og også helt hvide rammer, medmindre du ønsker en stærk kontrast til dit værk.

Det kan være dyrt at få et kunstværk indrammet. De tre muligheder, du har, er: køb en færdig ramme, brug en professionel indrammer eller lav rammen selv. Hvis du køber færdige rammer, skal dit værk sidde i de rette proportioner i forhold til rammen. En dårlig størrelsestilpasning vil se amatøragtig ud. Hvis du benytter en indrammer, er det vigtigt at aftale en fast størrelse og pris, så du ved hvad du har med at gøre.

Som altid kan det betale sig at lade sig inspirere at dine kunst-kolleger Hvis du ser en anden ramme, som du beundrer, kan du spørge andre kunstnere, hvilken indrammer eller hvilke rammer de bruger. Hvis du har til hensigt at indramme et maleri selv, er det vigtigt at gøre det så professionelt som muligt. Der findes fremragende kurser i indramning og rammeskæring, som kan hjælpe dig med dette. Det er uundgåeligt, at du bliver nødt til at investere i noget udstyr og være forberedt på at opbevare materialer. Hvis du beslutter dig for at indramme selv, vil du på den positive side spare penge i det lange løb, få absolut kontrol og frihed til at indramme dit værk i den størrelse, du ønsker. Omvendt er det tidskrævende og giver derfor mindre tid til at male.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen