Sådan vælger du din folketingskandidat

Som statsborger, så får vi altid at vide, at vi skal udnytte vores stemmeret. Vi skal være en del af demokratiet og hjælpe vores land i den rigtige retning – det er dog bare ikke så nemt at finde rundt i alle de mange valgmuligheder.

Ny indenfor politik – det er ikke altid nemt

Det er umuligt at sætte sig ordentligt ind i alle folketingskandidater lige før et valg. Men, hvis du har en strategi, så er det slet ikke så svært at finde din folketingskandidat.

En 3-trins-guide

Nedenfor kan du se 3-trin-planen til, hvordan du kan navigere rundt i mulighederne:

1. Find ud af hvilke mærkesager, der er vigtigst for dig

Først skal du vide, hvad dine egne holdninger er. Til at starte med kan du tænke over hvilke mærkesager, du brænder mest for.

Måske er du mest interesseret at give mere hjælp til dem, der er hårdest ramt i samfundet eller måske er det klimakrisen, du vil se en bedre håndtering af. Kend dig selv før du stemmer på nogen.

2. Lav research på de forskellige partier – hvilket partis udtalelser passer bedst til dine holdninger?

Du kan bruge dine mærkesager til at undersøge de forskellige partier. Find ud af om deres politik stemmer overens med dine fokuspunkter – og har de en plan for at arbejde med disse punkter.

På denne måde finder du hurtigt det parti hvis politik, du er mest enig i.

3. Efter du har fundet et parti, så kan du researche de folketingskandidater, som stiller op til valg

Nu kan du researche dette partis folketingskandidater og finde den, som virker til at have mest styr på og interesse i dine mærkesager.

Derved har du pludselig fundet den folketingskandidat som du vil stemme på!

Det er okay at skifte mening!

Husk, at det er helt i orden at skifte mening senere hen i takt med, at du lærer mere om verden, begynder at prioritere andre ting, eller finder ud af, at det parti du stemte på tidligere, ikke holder, hvad de lover.

Du er ikke bundet til et politisk parti bare fordi du har stemt på dem før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen