Tips til et børnevenligt soveværelse

Børnefamilier ved, hvor vigtigt det er at børnesikre hjemmet for at undgå skader og uheldige situationer. Især barnets eget værelse er muligvis det vigtigste at optimere i forhold til den lilles behov. Læs med her og få idéer til at gøre barnets værelse både sjovt og trygt at være i.

Det er sjovt er indrette børneværelse for der er frit leg når det kommer til valg af farver, dekoration og andet indretning. Jo mere farverigt værelse er, jo sjovere er det. Det vigtigste er først at sikre et børnevenligt miljø og indeklima, hvilket værelsets vindue har stor effekt på. Et solidt vindue har god isolering, men det behøver ikke at være dyrt; det er nemt at finde tilbud på et godt vindue fra Bedst og Billigst.

Sikkerheden først

De små rollinger ved ikke at det kan gøre ondt at få en finger i klemme, at man kan blive syg af at sove i et koldt værelse, eller at man kan slå sig på en skarp kant. Men det er derfor forældrene er der for at sørge for barnets sikkerhed, så barnet kun behøver at tænke på at have det sjovt. Det er i børneværelset at meget af barnets læring og udvikling foregår i de tidlige år.

Et sikkert børneværelse skal justeres efter barnets alder, men generelt betyder det at der ikke er nogle små dimser, der kan komme galt i halsen, at låger og skuffer er sikrede, og at vinduet ikke kan åbnes af de små hænder. Grimme ulykker kan hurtigt ske hvis vinduet er i børnehøjde og står åbent på vidt gab.

Plads til leg

Når sikkerheden først er på plads, er det ellers bare om at indrette et værelse som barnet nyder at være i. Der skal gerne være plads til en masse forskelligartede leg og udvikling. Det er gennem leg og spil at børn bliver udfordret til at tænke kreativt og derved udvikler sig. Leg med LEGO, maling og andet kreativt er for eksempel gode måder at udfordre de små på.

Et børnevenligt soveværelse kan indrettes på forskellige måder, så længe sikkerheden er i orden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen