Historien om Air Jordan 1 – Hvordan de blev så populære sko

Air Jordan 1 (AJ1) er den oprindelige model i Jordan Brand’s serie af basketballsko. AJ1 blev lanceret i 1985, flere år før lanceringen af hele Air Jordan-serien i 1989. Modellens popularitet steg kraftigt, efter at Michael Jordan blev mærkets ansigt i slutningen af 1980’erne. I dag er Air Jordan 1 en af mærkets mest genkendelige sneakers og har fået en kultlignende tilhængerskare, der strækker sig over flere generationer. Fra de revolutionerende farvevarianter til de karakteristiske detaljer er Air Jordan 1 en af de mest mindeværdige sneakers i mærkets historie. Fra de tidlige dage og en sneakers ydmyge begyndelse til dens opblomstring som en af de mest populære modeller i Jordan Brand’s historie – her er alt, hvad du behøver at vide om Air Jordan 1.

Hvordan begynder Air Jordan 1?

Air Jordan 1 startede som et projekt fra adidas, som var sneakerens oprindelige partner. I 1984 mødtes den tiårige Michael Jordan og hans far, som også var holdleder for Chicago Bulls, med adidas-folk for at drøfte en ny basketballsko til Michael. Da disse møder blev afholdt, havde adidas endnu ikke indgået et partnerskab med Nike om eksklusive rettigheder til at producere sko med deres eget logo på dem.

Air Jordan 1 har fået sit navn fra Michael Jordan

Air Jordan 1 blev oprindeligt kaldt Bred. Efter at Michael Jordan blev mærkets primære sponsor og talsmand i 1984, bad han sit team af designere om at skabe en sko, der kun skulle være eksklusiv for ham. Skoen blev designet af Peter Moore i 1985, og den fik sit navn fra MJ’s kælenavn “Bred”.

Air Jordan 1 får sine farver fra Michael Jordan

Air Jordan 1 var den første sneaker, som Jordan Brand skabte. Modellens farver blev valgt på baggrund af en samtale, som Michael Jordan havde med sin ven og mangeårige forretningspartner Bobbito Garcia. Under et besøg i Japan så Michael Jordan en atlet, der bar en orange og sort basketballsko. Michael Jordan kunne godt lide designet, så han spurgte Garcia, hvilken farve de havde. Michael Jordan kunne lide farvekombinationen så meget, at han besluttede at gøre den til sin egen sko – Air Jordan 1.

Air Jordan 1 bliver populær i 1990’erne

Air Jordan 1 dukkede op første gang i 1985, flere år før hele Air Jordan-serien blev udgivet i 1989. Det var først i løbet af 1990’erne, at modellen blev en succes. AJ1 oplevede sit største boost af popularitet, efter at Michael Jordan blev mærkets ansigt i 1988 under sin første sæson med Chicago Bulls. Herefter lavede MJ en række reklamefilm og tilføjede andre berømte spillere til deres line-up, herunder Charles Barkley, Clyde Drexler og Scottie Pippen. Disse atleter var med til at gøre Air Jordan 1 til en af de mest populære modeller for sportstøjsvirksomheder i begyndelsen af 1990’erne.

Air Jordan 1 og udviklingen af moderne sneakers

Air Jordan 1 var den første model i Air Jordan-serien, som begyndte i 1985. Den blev lanceret flere år før lanceringen af hele Air Jordan-serien og banede vejen for andre modeller såsom den klassiske Air Jordan 3, der er et populært valg blandt sneakerheads i dag. AJ1, der kom i en række forskellige farver, havde en revolutionerende stil, der var med til at definere det, vi i dag forstår som moderne sneakers. Fra dens ydmyge begyndelse, hvor den havde en helt hvid overdel med røde accenter og laklæder på snørehullerne, til dens store comeback i modekulturen med nye farvevarianter og materialer, har denne sko formået at forblive relevant gennem tiden takket være dens innovative designfunktioner og vedvarende popularitet.

Konklusion

Nu hvor du kender historien om Air Jordan 1, kan du sammenligne dem med andre sneakers. Air Jordan 1 er en klassiker, der har stået sin prøve gennem tiderne, og den er stadig en af de mest populære sneakers i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen